Immigration i Sverige – Situation och förutsägelser för framtiden

By Category :

Vi har under några år haft en väldigt hög immigration i Sverige. Det har fött osäkerhet och en del gånger till och med hat bland svensk befolkning. Men varför? Delvis beror det nog på en osäkerhet och en okunnighet om vad immigration betyder för landet. Vi har inte kunnat få någon förklaring på vad som händer med våra immigranter och då föds rykten och ingen dementerar och berättar sanningen.

Genom att ingen går ut och förklarar vad som sker ekonomiskt i landet och varför vi låter så många flytta hit börjar rykten spridas. Men om man ser till den ekonomiska biten så är det en kostnad vi tar i början för att våra immigranter ska lära sig språket och kulturen i landet. När vi har nått dit kommer vi få ny arbetskraft och nya familjer vilket ger skatteintäkter.

Vad kommer det innebära i framtiden?

Framtidens Sverige kommer att bli starkare ekonomiskt och ge oss fler arbetstillfällen. Barnafödandet hos svenska kvinnor till exempel har de senaste åren sjunkit från 2,3 barn per kvinna till 1,75 barn. Med det låga antal barnafödslar skulle vårat land snart ha en väldigt låg befolkning. De nya immigranter som flyttar hit föder i snitt 3,2 barn per kvinna. Det kommer ge oss mer arbetskraft inom alla tjänster. Barnafödande är viktigt för att Sverige ska överleva.

Utan immigrationen skulle Sverige snart stanna av då barnafödandet avtar och medelåldern på svenska folket ökar. Med immigrationen får vi också möjlighet att ta till oss nya kulturer och lära oss nya saker. Det ger oss liv i våra parker och på gatorna. Det ger möjlighet att bygga fler bostäder och genom det får vi fler arbetstillfällen. Genom att ta emot immigranter kommer vi senare även få högre skatteintäkter genom fler arbetande människor.

Självklart har allt en baksida också

När vi under en kort period på bara några år tagit emot ett stort antal immigranter har bostadsbristen ökat snabbt vilket väcker mycket ilska och avundsjuka. Men i längden kommer det leda till att vi får möjlighet att bygga bostäder. Från första tanken på att bygga nya hyreshus tills husen är klara för inflyttning är det ungefär 5 år. Så om 5-10 år kommer vi ha en bostadsmarknad som ser betydligt bättre ut.

När vi väl har landat i vår nya situation kommer vi att leva i ett land med många kulturer, ta vara på det vi fått och sprida vår kultur vidare. För visst vill vi väl dela med oss av vår kultur och vår historia? Låta den leva vidare i många år till. Vi kommer dessutom få nya traditioner och nya kulturer, sen väljer vi själva vad vi vill ha och inte.

Hur påverkar det oss idag?

Hur påverkar det oss nu för stunden? Just nu ska vi landa i vår nya situation och ta hand om det vi har. Vi ska lära våra immigranter hur vi lever i vårt land Sverige, vi ska lära dem tala vårt språk och vi ska lära dem vad vi värdesätter. Om vi alla hjälps åt med det så kommer det gå mycket fortare och vi slipper många problem som uppstår om vi inte hjälps åt.

Om alla drar sitt strå till stacken kan vi undgå missförstånd och minska problemen. Om immigranter enbart har varandra att umgås med tar det väldigt lång tid att ta till sig våra seder. Hur ska du kunna lära dig om ingen vill hjälpa dig? Vi har alla ett stort ansvar att se till att vi gör det bästa av den situation vi sitter i idag. Vi kan inte räkna med att andra ska göra allt.

Hur var det förr?

För många år sedan var det svenskar som immigrerade till Amerika. De packade sina koffertar och tog båten till det stora landet. Där blev de väl emottagna och lärde sig Amerikas kultur och deras språk. Det gick bra eftersom de fick god hjälp av amerikaner. Men de inte bara tog till sig den nya kulturen, de bevarade sin egen och spred den i det nya landet, vilket kan märkas idag i många stater.

Vad tror vi om framtiden?

Hur vill du att framtiden ska se ut i Sverige? Är du beredd att hjälpa till för att vi ska få en bra framtid som våra barn och barnbarn med stolthet kan ta emot? Det är dags att vi alla tar oss i kragen och funderar på hur vi kan hjälpa till för att få ett Sverige med ett fungerande system. Har du möjlighet att prata med en immigrant du möter på gatan? Det kan räcka.

Author :

0 thoughts on “Immigration i Sverige – Situation och förutsägelser för framtiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Road trip through southern Sweden

July 2018
M T W T F S S
    Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031