Jag har i många inlägg berört problemet med att vi äter för mycket kött. Klicka här så kommer du till min läsguide.
Mindre kött innebär för mig just mindre. Att helt avstå från kött ser jag ingen mening med varken ur miljömässigt, etiskt, eller hälsoperspektiv – förutsatt att det är producerat under rimliga förhållande (typ ekologiskt).
Lyckligtvis är det enkelt att reducera mängden när man väl kommit in i det. Dels är det enkelt att minska andelen kött i vanliga köttbaserade rätter, dels finns det en värld av spännande vegetarisk mat som väntar på att upptäckas.
Jag följt bloggen Vegoriket ett tag. Mattias som ligger bakom den gör ett suveränt jobb med att lägga ut kreativa, spännande och attraktivt presenterade vegetariska recept. Nästa steg i vegomatsmissionen (alltså mission med positiva förtecken) är lanseringen av Sveriges första vegetariska mattidning. Så nu släpps Matmagasinet Vego alldeles strax – den 23 januari!
Verkligen på tiden att det ges ut en vegomattidning. Med tanke på alla udda nischtidningar som fyller Icas tidningshylla så är det underligt att det tog så lång tid. Baserat på mitt intryck av bloggen Vegoriket så finns det utmärkta förutsättningar att Matmagasinet Vego blir mer än bara en udda nischtidning. Lycka till med lanseringen!
0 Responses to “Vegoinspiration”