Bra jobbat Alingsås

Aktiviteten på den här bloggen går i vågor. Ett tips som jag fick för ett bra tag sedan resulterar därför först nu i ett inlägg. Men det är värt att uppmärksamma positiva exempel – även om det har gjorts tidigare, tex av: bodis, cornucopia, peak-oil och tillväxtreflektera.

Över blockgränserna har man i Alingsås kommun enats om att anta en energiplan där peak oil är mer än en saga att skrämma små barn med. Modigt och rakryggat har man istället vågat konfrontera verkligheten och uttrycka det där obehagliga om att vårt oljeinlindade bekväma samhälle kommer att ställas inför stora utmaningar.

Inledningen i bakgrundsbeskrivningen är rakt på sak, se nedan. Och i den fortsatta beskrivningen förnekar sig inte Alingsås kommun. De levererar insikt efter insikt.

Som du säkert vet så har ju Alingsås också satt sig i förarsätet när det gäller passivhus och renovering av miljonprogram.

Hur ser framtidens energitillförsel ut?

Konsumtion, resursutnyttjande och energianvändning har i både Sverige och världen ökat från år till år och prognoser visar på ett fortsatt ökande energibehov. Samtidigt visar andra rapporter att vi står inför en betydande energiomställning på grund av en kommande nedgång i den globala oljeproduktionen. Detta, sammantaget med åtgärder för att minska vår klimatpåverkan, kräver en kraftigt minskad användning av främst fossil energi.

 

Så om du missade nyheten när den var ny – kolla Alingsås energiplan nu istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Responses to “Bra jobbat Alingsås”


  • No Comments

Leave a Reply