Årets roligaste!

Om ni inte redan har sett denna så gör det nu! Otroligt roligt, men med en bitter eftersmak.

 

Vad det handlar om är att Piers Morgan på CNN har uttalat sig för ett förbud mot halvautomatiska gevär samt utökade bakgrundskontroller vid vapenköp. Alex Jones, som är radiopratare och konspirationsteoretiker, har startat en namninsamling för att Piers Morgan ska deporteras från USA (han är brittisk medborgare). Över 100 000 har skrivit på denna namninsamling. Efter att ha sett filmen kan man ju fundera på om det känns tryggt att Alex Jones har över 50 vapen…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Årets roligaste!”


 • Imponerande att man kan skapa en officiellt förslag hos regeringen för att deportera en person som tycker annorlunda än jag och faktiskt försöker bedriva en insiktsskapande kampanj för att minska mord på Amerikanska medborgare.

  Min erfarenhet av “livgarden” kommer från Kallinge i Blekinge.Där tröttnade ett gäng på bilstölder och beväpnade sig med kedjor och slagträ. Jag gjorde lumpen i Kallinge vid den tiden. Problemet är att skilja på mig som inte får upp dörren till min gamla skraltiga Sabb och den som försöker stjäla den. Jag förväntar mig att polisen hanterar sådant på ett professionellt sätt där jag slipper utslagna tänder och långa tider på intensiven. Jag såg dem bara i tidningen (första sidan, kedjor, motorsåg…) men det skapade otrolig otrygghet.

  Att beväpna ilskna konspiratoriska personer som Alex Jones känns allt annat än bekvämt. Paranoida tendenser förbättrar inte en persons förmåga att se alternativ till “hen vill skada mig så jag skjuter”. Det kanske bara är DHL eller scouterna som knackar på.

  När en kompis gjorde utbildning till skyddsvakt kom det en svamplockar som inte svarade på “halt”. Sedan visade sig att personen spelade döv svampplockare och även döva personer har rätt att vara ute i naturen utan att skjutas. Att beväpna alle man som i USA skapar ett otroligt problem där ett missförstånd lätt kan leda till ett förstört liv för den oskyldige. Vem kan kompensera psykiska eller fysiska konsekvenser av ett missförstånd när den ena personer har ett automatvapen?

  Vitsen med en rättsstat är att i lugn och ro ta den tid som behövs för att reda ut om man verkligen har gjort något olagligt. Att lägga det i händerna på ilskna och beväpnade individer som inte med självklarhet är nyktra eller rena från narkotiska preparat tror jag verkligen inte på. I bland är det rätt att skynda långsamt.

  Erik

 • Oj den killen har en hel del lösa skruvar. Men vad än värre är är att han har så många följare.

Leave a Reply