Miljönämnden i Mora/Orsa får pris!

Jag nämnde kort i ett tidigare inlägg hur miljönämnden i Mora/Orsa hävdade att tv- och mobiloperatörer skulle reducera strålningen från sändarstation från fullt normala 500000 nanowatt till 50 vid en klagande mans fastighet, eftersom han ansåg att det var en för honom dräglig nivå då han led av elöverkänslighet. Det är ingen tvekan om att elöverkänslighet leder till en besvärlig situation för de drabbade – med konkreta fysiska besvär. Men det är också oomtvistat (åtminstone vetenskapligt) att orsaken är psykosomatisk.

Därför är det en synnerligen välförtjänt utmärkelse till årets förvillare 2011, som miljönämnden i Mora/Orsa tilldelas av Föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Det verkar dock som om det finns konkurrenter till utnämningen. Idag rapporterade Ekot om sjukhuset i Falköping som “elsanerat” ett mottagningsrum för ca en mille..

Intressant att elöverkänslighet lyckats bli så etablerat att det nästan är en accepterad diagnos, trots att det är så enkelt att blindtesta.

Jag rekommenderar debattinlägget i Aftonbladet av Mats Pertoft, styrelsemedlem i elöverkänsligas riskförbund, missa framförallt inte kommentarerna! Mats är även riksdagsledamot för MP. När jag läser eller hör uttalande från miljömuppar som honom så får jag ofta ett lätt illamående och yrselkänslor. Tror ni att det är möjligt att etablera någon form av frizon och sanera den offentliga debatten från honom och hans gelikar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Miljönämnden i Mora/Orsa får pris!”


  • Jag vill verkligen inte sanera debatten från galningar!
    Även dom som tror skall få yttra sig.

    Sedan kan jag hålla med om att en del troende blir ganska jobbiga i längden, titta bara på klimatskeptikerna.

  • Det var inte helt allvarligt menat 🙂

    Bara lite extra jobbigt när det dyker upp på riksdagsnivå. Dessutom i ett av få parti som ändå har någon form av klimat- och miljömedvetenhet.

Leave a Reply