Föräldravrålet

Då var det dags igen. Nytt initiativ och upprop för att få lite fart på politikerna. Lätt att bli uppgiven och lite cyniskt nämna att “Radikalisera klimatpolitiken”, som lanserades för runt ett år sedan, inte har fått stöd från fler än 13000, eller ca 1,4 promille av befolkningen.

Föräldravrålet är inte helt olikt det föregående uppropet, men med en hur-ska-våra-barn-få-det-vinkling. Ska man då trött sucka fram att det ändå är meningslöst? Nix, det är bara att skriva på. Det är kanske inte sannolikt att just detta initiativ kommer att utlösa en lavineffekt. Men vi vet aldrig när det inträffar och inte heller om det är ditt lilla bidrag till att sprida initiativet som blir den utlösande faktorn.

Alltså klicka här och skriv sen under: Föräldravrålet

Gå föralldel också in på Radikalisera Klimatpolitiken och skriv på där också!

Här är ett utsnitt av det jag skrev förra gången:

Det lite besvärande i situationen är att vårt samhälle mer än någonsin är i behov av politik som vågar tar upp de stora frågorna. Miljö, energi, ekonomi. Våra samhällen står inför många utmaningar. Den gemensamma faktorn är att de karaktäriseras av tröga processer där effekterna av vad vi gör eller inte gör idag kommer att märkas först långt senare. När nuvarande politiker är långt borta från makten. Och en politiker som vill överleva i dagens värld bör ju inte tala om något som sträcker sig längre än nästa valrörelse, helst inte bortom den senaste väljarundersökningen.

Att lägga ansvaret på individen är meningslöst. Så länge systemet motarbetar individen handlar miljötänket endast om att tillfredsställa sitt egna samvete.

Jag tror att det blir mycket svårt att bryta mönstret av kortsiktigt tänkande i politiken. Därmed inte sagt att man ska ge upp. Passa därför på att ge ditt stöd till att Radikalisera Klimatpolitiken. Det är ett upprop med “… en uppmaning till samtliga politiska partier: besluta om så radikala åtgärder att Sverige inte bidrar till utsläpp som fortsätter att driva upp jordens medeltemperatur på det sätt som forskarna varnar för – och det gäller även om åtgärderna leder till lägre konsumtionsnivå och till förändringar av den nuvarande livsstilen i Sverige.”

Kom igen! Använd fejan till något vettigt för en gångs skull..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Föräldravrålet”


 • Hej!
  Tack för fin uppmärksamhet och engagemang!
  En liten kommentar bara om var Föräldravrålet kommer in i bilden.

  Vi skiljer oss lite från nästan allt i den här vägen (Utom Grand Panthers som är en liknande gruppering fast för pantergenerationen :-).

  Vi ställer nämligen inga specifika krav. Vi samlar alla som vill ATT något ska göras NU. Då kan vi samla människor ur alla läger och med kanske lite olika syn på detaljerna. Vrålet är till politikerna att de måste agera NU och att de ska lyssna till alla de experter som tagit fram så mycket kunskap. Visar att vi är beredda på de beslut som kommer behöva fattas. De har vårt stöd.

  Vi vågar också vara den plattform som kan katalysera den oro och ilska människor kan känna över att inget händer…

 • Tage Andersson

  Rika länder köper odlingsmark i tredje världen för att producera mat och energi för egen del. Tiotusentals människor har fördrivits från sina hemtrakter. Detta är nutidens kolonialism och den ökar kraftigt, larmar en ny rapport. http://www.sydsvenskan.se/varlden/har-skovlas-for-ditt-biobransle/

Leave a Reply