Högerextremister och islamisters gemensamma nämnare

Då var det dags för ett ämne utanför bloggens huvudfåra.

Under de senaste åren har det uppmärksammats allt mer att judar i Malmö känner sig utsatta och förföljda. Jag måste erkänna att jag från början hade lite svårt att ta rapporteringen riktigt på allvar. Visst kan Gaza-invasionen skapat en hel del hatkänslor med irrationellt beteende som följd, men min spontana reaktion var att så väldigt omfattande kan det väl ändå inte vara.

Nyfiken på hur svenska islambloggare ser på saker och ting fick mig att leta upp och börja läsa några sådana. Den första jag hamnade på var en blogg som verkade ge ett seriöst intryck med långa artiklar om utvecklingen i mellanöstern. Men ganska snabbt började det dyka upp ett genomgående tema, ungefär såhär – om det inte hade varit för de illasinnade sionisterna så hade situationen i Mellanöstern varit mycket bättre. Och inte bara där utan i hela världen, förutom i Iran där man är på god väg att bygga upp idealsamhället! Om någon lite försynt påpekar att Iran kanske inte verkar så fantastiskt mysigt (tex om man hänvisar till Transparency Internationals bild av korruption i Iran som jag gjorde) så bemöts man ofelbart av svaret att man inte kan lita på propagandan från sionistiskt styrda organisationer! Begreppet NWO dyker givetvis också upp i den konspirationsteoretiska världsbilden som framträder. Att det länkas till nationell.nu (högerextrem sida) trodde jag först var någon form av ironi. Men även om nationell.nu inte har mycket till övers för muslimer och islam så upptäckte jag att islamisterna (eller vad vi nu ska kalla dem) har tagit över nationalisterna/högerextremisternas bild av judarna.

Min diagnos är att denna islambloggare har hamnat i ett sektliknande extremisttänkande där all fakta som inte stämmer överens med den egna världsbilden snabbt och enkelt sorteras bort som irrelevant (ytterligare ett exempel på speciell diskussion).

Detsamma kan sägas om en annan islamblogg som i mångt och mycket delar världsbilden ovan, (hurra för Iran!) men som har en något mer religiös profil. På bloggen finns det ett inlägg som förklarar trafficking och prostitution med den: “liberala sex kulturen och det moraliskt förfallna samhälle vi lever i idag“. Här kan vi prata moralkonservativt och inte så lite jämställdhetsfientligt (inte minst i efterföljande diskussion).

Ett annat exempel är kulturvärldens tidigare favoritmuslim Mohamed Omar som gått och blivit extremist. Även hans blogg visar samma tydliga tecken som bloggarna ovan. Läs mer om M O på Newsmill.

De omnämnda bloggarna är inte på något sätt våldsförespråkare, men när personer som kan formulera sig väl har dessa värderingar så är det ett tecken på att det också finns andra mer våldsbenägna islamister med ungefär samma världsbild. Alltså är det ganska sannolikt att situationen för judar i Malmö är betydligt besvärligare än vad åtminstone jag trodde från början.

En annan intressant aspekt är att även moderata och sekulära muslimer känner sig utsatta för de extrema islamisternas hat.

Ulf Nilsson i Expressen skriver att Sverige och svenskarna befinner sig i ett krig mot muslimerna. Jag skulle snarare vilja säga att Sverige och svenskarna (invandrare inkluderade) bör fortsätta att kämpa mot okunniga, intoleranta, bakåtsträvande grupperingar, som man länge gjort med tex vänster- och högerextrema, men också med religiöst konservativa. Islamisterna är ytterligare en gruppering att lägga till på listan, varken mer eller mindre.

,____

Här är några andra exempel på islambloggar där det finns ett och annat som kan få vän av ordning att haja till: Noorislam, Seende, Ledaren, Min Hijab

För övrigt bör den första åtgärden vara att sätta stopp för religiösa friskolor, vilket tas upp i flera inlägg på Lindenfors blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Responses to “Högerextremister och islamisters gemensamma nämnare”


 • Tack! Fler borde öppna sina ögon och se!
  Rasism är jag emot, oavsett från vilket håll det kommer.

 • En ny bloggföljare

  Skrämmande läsning!
  Men mycket tufft att kunna gå in och argumentera mot fanatikerna på deras egen hemmaplan.

 • Skrämmande ja, men också fascinerande att se hur unga människor med hyfsad intellektuell kapacitet och utbildning spårar ur. Men sekteristiskt tänkande med en säregen världsbild är ju inte något nytt. Tex hade ju vänstern en storhetsperiod på det området under 60-70talet.

  Visst kan det bli ganska tröttsam argumentation, men också underhållande emellanåt.

 • Etniska svenskar har flyttat från Malmö under många år utan att någon i media beklagar sig över svenskhatet. Nu har på sin höjd ett par judar flyttat från Malmö och det blir genast till en stor grej i media.

  Kan det bero på att Tyskland förlorade andra världskriget? Eller kan det bero på att många tidningar ägs av judar? Att vinnarna skriver historien och att ägaren spelar roll för produkten är dock otvivelaktigt.

  Jag läser få islamistbloggar så jag kan inte tala för dessa. Dock vill jag hävda att förstår man inte judendomen så förstår man inte den samtid vi lever i. En väg till förståelse av judendomen kan vara att läsa författare som Kevin MacDonald eller så kan man fråga sig själv varför judarna genom historien, gång på gång, blir så hatade i nästan varje samhälle de lever i?

  Kanske är svaret att de slutar sig samma och kliar varandra på ryggen? Kan det vara så att det som är bra för judarna inte alltid är bra för värdfolken?

  Jag har gett en del svar. Nu hoppas jag att herr Osunt kommer med sina egna svar.

  /Pu

  • Först och främst har jag svårt att förstå vad det är för egna svar du vill att jag ska komma med.

   Som rationellt och sunt tänkande människa har jag dock inte helt överraskande några invändningar mot din kommentar.

   Att kalla judarna för andra världskrigets vinnare innebär antingen:
   1. att man påstår att förintelsen aldrig ägde rum
   2. har taskigt sinne för proportioner
   Oavsett så är det en nivå av diskussion som jag inte är intresserad av.

   Jag håller med om att det finns många judar som har imponerat inom tex vetenskap, ekonomi, kultur och politik genom åren. Däremot har jag svårt för att se varför jag skulle vara missunsam och avundsjuk på människor som har varit ambitiösa och duktiga, oavsett deras etniska bakgrund. De har ju bidragit till samhällets utveckling vilket kommer alla till del.

   Jag kan rekommendera dig att läsa några islamistbloggar – ni har förmodligen mer gemensamt än vad du kanske tror.

   • “Först och främst har jag svårt att förstå vad det är för egna svar du vill att jag ska komma med.”

    Jag vill att du ska tänka fritt och oberoende. Då kommer du till ungefär samma slutsatser som jag eller så är det jag som får ändra mig.

    “Som rationellt och sunt tänkande människa har jag dock inte helt överraskande några invändningar mot din kommentar.”

    Vad spännande!

    “Att kalla judarna för andra världskrigets vinnare innebär antingen:”

    Jag skrev att Tyskland förlorade andra världskriget. Det var du som skrev att judarna vann det. Många judekritiska tänkare brukar säga just så men så långt brukar jag inte gå.

    “1. att man påstår att förintelsen aldrig ägde rum
    2. har taskigt sinne för proportioner”

    Va? 🙂 60 miljoner dog under andra världskriget. Enligt den officiella historien under 1950-talet så dog totalt 4 miljoner judar under andra världskriget. Idag säger samma historiker att det var 6 miljoner som dog i koncentrationslägren. Hur som helst är det ett tröttsamt gnäll från judarnas sida. Europa var en släktbänk och det var inte bara judarna som råkade illa ut. Även tyskar råkade enormt illa ut under kriget och speciellt deras kvinnor under Stalins hämnd. Ska tyska kvinnor gnälla år ut och år in i media också? Eller har tyskarna de någon slags kollektiv skuld?

    “Oavsett så är det en nivå av diskussion som jag inte är intresserad av.”

    Själv diskuterar jag på vilken nivå som helst men strävar förstås mot att hålla diskussionen på en så hög nivå som möjligt.

    “Jag håller med om att det finns många judar som har imponerat inom tex vetenskap, ekonomi, kultur och politik genom åren. Däremot har jag svårt för att se varför jag skulle vara missunsam och avundsjuk på människor som har varit ambitiösa och duktiga, oavsett deras etniska bakgrund.”

    Världen kretsar inte kring dig. Bara för att du inte bryr dig om etniska intressen så innebär det inte att andra slutar göra det. T.ex. judar som oftar agerar i ett etniskt intresse och deras intressen sammanfaller inte alltid med vad som är bäst för nationen i stort. Är du måhända liberal? Liberaler brukar sakna förmåga att analysera skeenden som befinner sig ovanför individnivån.

    “De har ju bidragit till samhällets utveckling vilket kommer alla till del. ”

    Det är inte alltid så säkert. Känner du psykoanalysen och att Freud var en djupt rasistisk jude? Om inte så rekommenderar jag dig att läsa på. Det finns massor av erkänd forskning kring vilka etniska drivkrafter som låg bakom psykoanalysen.

    “Jag kan rekommendera dig att läsa några islamistbloggar – ni har förmodligen mer gemensamt än vad du kanske tror.”

    Ja, jag får nog titta in på den delen av det svenska internetlandskapet också. Jag respekterar alla stora religioner och alla folkslag. Även judarna. Därmed har jag lätt för att förstå både judar och muslimer.

    Vad jag rekommenderar dig är att släppa sargen och dansa naken i medvetandefältet för en stund. Om du gör det och sen funderar på varför judarna gång på gång blir så hatade så skulle jag bli glad. Du har ju kommit på en idé och att du menar tydligen att det handlar om avundsjuka. Kanske är det så. Men gör judarna själva allting bra eller kan de göra något bättre? Är det i din mening bara den vita mannen som har skuld i den här frågan och judarna är verkligen “guds utvalda folk” som bara är helt oskyldiga offer?

    /Pu

 • Pu, det jag har svårt för är att dra slutsatser ur ett etniskt perspektiv. Lika lite som jag vill göra breda generaliseringar om den “vita mannen” så vill jag inte göra det om judar, svenskar, danskar, afrikaner, araber, eller vad du vill.

  Visst kan det finnas områden där det är motiverat att göra studier av sammanhållna etniska gruppers tänkande eller agerande, men det är undantag.

  När det gäller Israel så kan man självklart vara kritisk till Israels agerande (tex att de har ett rassegregerat samhälle eller agerandet mot grannländer), men att lägga skulden för detta på judar som bor i Sverige är långsökt.

  Anledning till att judar historiskt sett “gång på gång blir så hatade” är enkel. Under många år har det inte varit kunskap som har varit den främsta källan till hur människor skapar sin bild av omvärlden.

  Istället är det det klassiska beteendet att syndabocken till olyckor alltid söks hos de som är avvikande från majoriteten. Precis som judarna har romerna också behållit mycket av sina kulturella traditioner och därmed setts som avvikande och därför ofta fått agera syndabock.

  Jag respekterar också alla stora religioner och folkslag. Därmed inte sagt att jag respekterar alla avarter, tex när judar/sionister pekas ut som roten till det onda i världen. Oavsett om det är en islamist eller någon annan som gör det.

 • “Pu, det jag har svårt för är att dra slutsatser ur ett etniskt perspektiv. Lika lite som jag vill göra breda generaliseringar om den ”vita mannen” så vill jag inte göra det om judar, svenskar, danskar, afrikaner, araber, eller vad du vill.”

  Det är inte så svårt som det verkar. Bara man skiljer på grupp och individ så håller man det på en anständig nivå. Individer skiljer sig från gruppen ibland men det innebär inte att gruppen slutar existera för den skull. Förstår man inte att människan agerar genom grupper (t.ex. etniska, sociala, politiska osv) så förstår man ingenting om hur världen fungerar.

  “Visst kan det finnas områden där det är motiverat att göra studier av sammanhållna etniska gruppers tänkande eller agerande, men det är undantag.”

  Det är lika viktigt att förstå etniska gruppers agerande som andra gruppers agerande. T.ex. fackföreningar, näringslivtoppen osv.

  “När det gäller Israel så kan man självklart vara kritisk till Israels agerande (tex att de har ett rassegregerat samhälle eller agerandet mot grannländer), men att lägga skulden för detta på judar som bor i Sverige är långsökt.”

  Många judar som bor i Sverige argumenterar för detta Israel och då är dessa individer på sätt och vis skyldiga.

  “Anledning till att judar historiskt sett ”gång på gång blir så hatade” är enkel. Under många år har det inte varit kunskap som har varit den främsta källan till hur människor skapar sin bild av omvärlden.”

  Nej, det är inte enkelt. Okunskap är ungefär lika viktigt idag som tidigare. Människan förändras inte i grunden bara för att internet och högskoleutbildningar slår igenom. Vi drivs fortfarande av lust att höra till diverse grupper och det spelar inte kunskap så mycket roll.

  “Istället är det det klassiska beteendet att syndabocken till olyckor alltid söks hos de som är avvikande från majoriteten. Precis som judarna har romerna också behållit mycket av sina kulturella traditioner och därmed setts som avvikande och därför ofta fått agera syndabock. ”

  Personligen ser jag hur judar argumenterat för mycket av vad jag ogillar. Massinvandring, psykoanalys, feminism och så vidare. Om inte judarna varit drivande i dessa frågor skulle någon annan grupp förmodligen ha varit det. Detta eftersom västerlandets största styrka och svaghet är vår individualism. Grupper som agerar kollektivt (t.ex judar) i vårt individualistiska samhälle når enormt långt. Och om deras grupp-intressen inte sammanfaller med samhällets intressen så är det illa.

  “Jag respekterar också alla stora religioner och folkslag. Därmed inte sagt att jag respekterar alla avarter, tex när judar/sionister pekas ut som roten till det onda i världen. Oavsett om det är en islamist eller någon annan som gör det.”

  Har jag beskyllt judarna för allt ont i världen?

  /Pu

  PS
  Det är trevligt att diskutera med dig och jag önskar dig en trevlig helg!
  DS

 • Tack!

  Bra, det låter som om vi är överens om att man inte kan skuldbelägga en folkgrupp för individers tankar och handlingar.

  Vi kan också konstatera att grupper som agerar kollektivt, oavsett om det är arbetstagare som sluter sig samman i fackföreningar, arbetsgivare som agerar i arbetsgivarföreningar, hyresgäster i hyresgästföreningar, etc, kan nå mycket längre än om individerna försöker agera på egen hand.

  Dock har jag svårt att se på vilket sätt judar agerar som kollektiv i svenska samhällsfrågor och ännu mindre att deras agerande (som individer då) inte skulle vara till gagn för samhället.

  Just massinvandring, psykoanalys och feminism är dessutom ämnen som inte på något sätt kan ses som judiska frågor. Just feminism har jag lite extra svårt att få ihop med en ortodox judisk tro!

 • “Bra, det låter som om vi är överens om att man inte kan skuldbelägga en folkgrupp för individers tankar och handlingar.”

  Man måste samtidigt kunna motarbeta de linjer grupper tar om man finner dessa linjer felaktiga.

  “Vi kan också konstatera att grupper som agerar kollektivt, oavsett om det är arbetstagare som sluter sig samman i fackföreningar, arbetsgivare som agerar i arbetsgivarföreningar, hyresgäster i hyresgästföreningar, etc, kan nå mycket längre än om individerna försöker agera på egen hand.”

  För den skull betyder det inte att de alltid agerar i samhällets bästa intresse.

  “Dock har jag svårt att se på vilket sätt judar agerar som kollektiv i svenska samhällsfrågor och ännu mindre att deras agerande (som individer då) inte skulle vara till gagn för samhället.”

  Så du tror att allt som är bra för judar är bra för svenskar och vice versa? I så fall finns väl knappast gruppen svenskar eller gruppen judar?

  “Just massinvandring,”

  Doktorsavhandlingen Jämlikhet och valfrihet : en studie av den svenska invandrarpolitikens framväxt vid Historiska institutionen, Stockholms universitet 2001 visar på vilka som var pådrivande i debatten för att införa en mångkulturell politik:

  http://libris.kb.se/bib/8347768
  https://www.flashback.org/sp21148146 (för utdrag)

  “psykoanalys”

  Jewish origins of the psychoanalytic movement: http://books.google.com/books?id=KsZptZkBZOgC&printsec=frontcover&dq=%22jewish+origins+of+the+psychoanalytic+movement%22&source=bl&ots=SepEYIcm2T&sig=gjiDipmtfV6zzAdcz-lavXx7QSM&hl=sv&ei=3Q7fS8S7FNCKOMi2wZ4H&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAYQ6AEwAA#v=onepage&q&f=true

  Majoriteten av analytikerna i USA är fortfarande judar. Och som sagt var Freud en djupt rasistiskt jude och om det kan du läsa i kritikkulturen (kapitel fyra) som hänvisar till etablerade källor.

  “och feminism är dessutom ämnen som inte på något sätt kan ses som judiska frågor. Just feminism har jag lite extra svårt att få ihop med en ortodox judisk tro!”

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_feminists

  I övrigt rekommenderar jag dig att läsa (hela) kritikkulturen, Jewish century, The Holocaust Industry och The Israel Lobby av John Mearsheimer och Stephen Walt. Läser du på lite så kommer du att få större förståelse för judendomen och judekritiska tänkare.

  /Pu

Leave a Reply