När peakade Ulf Nilsson (Expressen)?

Trots att jag har hängt med ett tag så kan jag inte minnas att jag någon gång blivit riktigt imponerad av Ulf Nilssons journalistiska prestationer. Snarare minns jag att det redan under 90-talet levererades artiklar som fick mig att undra varför han hade sitt jobb kvar. Men det är klart, han är född 1933 och som jag tidigare varit inne på så finns det en del män som med åren blivit enkelspåriga och inte riktigt förstår sin omvärld, men lever kvar i rampljuset/karriären på gamla meriter (obs! det finns dock många äldre yrkesaktiva som gör fantastiska saker – jag generaliserar inte).

Senaste krönikan av Ulf Nilsson är ett tydligt exempel på att det var riktigt länge sedan han peakade. Han skriver:

A Nazi swastika, created by Fibonacci.

Image via Wikipedia

“Faktum är att vi, ja, svenskarna, faktiskt är på väg att avskaffa oss, om än sakta. Obs! att nu raljerar jag inte längre. Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer.
Kort sagt: vi befinner oss i krig, Sverige liksom alla andra europeiska länder (och naturligtvis “den store satan”, USA). Det är ett krig på sparlåga men livsfarligt likafullt.”

Nu kan vi alltså konstatera att det inte räcker med vanlig SD-retorik längre för att provocera i Expressen. Nä, nu är det vit-makt som gäller. Jag letade lite och hittade följande snarlika resonemang på vit-maktportalen ‘info14‘.

“Endast 2% av världens kvinnor i barnafödande ålder är vita. Dessa skjuter antingen upp barnafödandet till senare och föder sen bara en till två barn, eller så dödar de barnen på adoptionskliniker plus att ett ökande antal av våra kvinnor väljer att avla sig med icke-vita. Vår ras reproducerar sig inte medan alla andra raser ökar.[…] Vad icke-vita inte klarat av med svärdet lyckas de med genom enbart barnafödande.”

Att det var länge sedan Ulf låg på topp är ju en sak, men att Expressen publicerar krönikor med ett tydligt budskap om  att den svenska rasen/kulturen befinner sig i krig med muslimer/andra raser får mig att undra hur länge det dröjer tills vi helt har släppt all analys och logik i invandrardebatten. Högerextremister kommer att gilla den av Ulf och Expressen anslagna vägen. Precis som de muslimska extremisterna uppskattar den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Responses to “När peakade Ulf Nilsson (Expressen)?”


 • Spelar det ingen roll ifall det är sant eller bör det förkastas pga att man inte gillar budbäraren?

  “The Muslim birth rate in Europe is three times higher than the non-Muslim one. If current trends continue, the Muslim population of Europe will nearly double by 2015, while the non-Muslim population will shrink by 3.5 percent.”
  http://www.brookings.edu/opinions/2003/03middleeast_taspinar.aspx

  • Siffran om att de muslimska födelsetalen i Europa skulle var 3 ggr högre än ickemuslimernas är hittepå. Hittar ingen källa i artikeln för det påståendet och alla källor jag kunnat hitta motsäger den.

 • Jag har inga synpunkter på budbäraren som person. Jag varken gillar eller ogillar honom. Däremot har han skrivit en krönika som försöker bygga på en logik som bara finns i en mycket inskränkt värld.

  Det finns två huvudskäl till varför budskapet kan förkastas:

  1. Det är verkligen ingen nyhet att muslimer i Europa i dagsläget har en högre nativitet. Det som inte heller är nytt (åtminstone inte för mig) är att skillnaden minskar avsevärt om man ser på andra generationens invandrade muslimer. Många av de invandrade muslimerna kommer helt enkel från ett samhälle där man skaffar så många barn som möjligt (typ Sverige för 100 år sedan), men anpassar sig efterhand till det nya samhället.

  2. Det allra viktigaste – vad är svenskt om 200 år? Om du hade tagit en typisk svensk från 1700-talet så hade du inte känt igen mycket av det som vi kallar svenskt idag. Världen är inte statisk! När det gäller ‘svenskhet’ så är det viktigaste för mig att vi kan bevara ett öppet, demokratiskt samhälle där det finns, rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet, osv, osv. Om det sen finns större andel blåögda eller brunögda som kämpar för dessa ideal det kan kvitta. Däremot leder den världsåskådning som Ulf ger uttryck för till ett helt annat samhälle än det jag strävar efter.

 • Problemet med såna som dig, likt Mona Sahlin, är att ni sitter på tryggt avstånd från ghettona runt om i landet och har ingen som helst erfarenhet från det som Ulf beskriver. Ni bor i områden som är förskonade av bilbränder och grupp-våldtäkter. Ändå har ni mage att kritisera såna som Ulf och andra med erfarenheter från galenskapen.

  Du skriver: “När det gäller ‘svenskhet’ så är det viktigaste för mig att vi kan bevara ett öppet, demokratiskt samhälle där det finns, rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet, osv, osv. Om det sen finns större andel blåögda eller brunögda som kämpar för dessa ideal det kan kvitta.”

  Det var det dummaste jag läst på länge. Säg det till personer som tar medmänsklighet och vänlighet som svaghet. Islamisterna vill inte ha demokrati, jämställdhet och andra grundläggande fri- och rättigheter som vi tar för givna. De kämpar ju för att rasera allt, hur kan man “resonera bort” hat? Du kan inte resonera bort

  Vidare skriver du: …”får mig att undra hur länge det dröjer tills vi helt har släppt all analys och logik i invandrardebatten.”
  Men hallå, VILKEN DEBATT?! Det finns ingen debatt och det är väl det som är problemet och som Ulf försöker få fram. Debatten finns inte pga såna vänster-PK som du, som redan bestämt att det är bra med en okontrollerad massinvandring! Pga vänster-PK styrd media har en debatt aldrig ens kommit igång.

  Ulf Nilsson har rätt i allt han skriver. Det är såna vänster-PK typer som du som sitter på bekvämt avstånd och är proffstyckare och hyllar PK-strunt och multikulti-galenskapen som t.o.m liberaler nu öppet erkänner aldrig fungerat. Det går ALDRIG att assimilera människor som hatar dig och allt det du står för. Det är bara att inse!

  Jag föreslår att du korkar upp en flaska rött i din Östermalmsvåning och återgår till din KPMLR tidning. Där du bor finns väl inte en enda invandrare, vilket är anledningen till ditt svurm för galna multi-kulti projekt.

  Ps. FYI så är jag själv en 2:a gen. invandrare som tröttnat ordentligt på rödvinsgardister som på tryggt avstånd redan bestämt vad alla ska tycka och tänka D.s

  • Johnny, det verkar som om du har en tendens att blanda vilt och dra förhastade slutsatser. Inte bara avseende mig som person, utan också i politiska frågor.
   Huruvida Ulf eller jag har mest erfarenhet från invandrartäta förortsområden det vet varken du eller jag, så det ska jag inte gå in på. Det som jag däremot kan konstatera är att ditt resonemang faller pga att du utgår från en liten minoritet – islamister som vill rasera allt (våldsbenägna islamister i Sverige uppskattas av SÄPO till ca 100st) – men drar slutsatsen om invandrare generellt. Utöver islamister är du inne på problem i invandrartäta förorter som inte har med islam att göra, utan snarare ungdomsproblem (om jag tolkar dig rätt). Jag är den förste att hålla med om att dessa problem finns, men återigen så drar du förhastade slutsatser då det är en ytterst liten andel som står för problemen (I Rosengård bor det 8000 ungdomar under 18 – polischefen i Rosengård ser inget problem med 7850 av dessa). Vad man ska göra för att komma till rätta med de problem som finns diskuterar både jag och många andra som du säkert uppfattar som vänster-PK gärna. Däremot tycker jag att det är viktigt att man utgår från verkligheten och inte från något hjärnspöke där alla invandrare är muslimer, som är extremister, som hatar oss och inte vill något annat än rasera det svenska samhället.

   P.S. FYI så är jag också andra generationens invandrare.

   • Det är inte så konstigt. Polischefer i detta land är politiskt tillsatta och spelar glatt med i PK-farsen.

    http://bortkopplad.se/bloggo/2010/07/07/mangkulturella-brander-och-medias-logner/

   • Med dina argument kan man då även sluta informera unga män om att dom kör mer vårdslöst eftersom majoriteten inte gör det.
    Och kampanjer för flytvästar är bara att lägga ner.
    Dom flesta på sjön drunknar ju faktiskt inte.
    Tack för att du klarade ut det för oss.

    • Jag förstår hur du menar. Du tycker alltså det är ok att du i allmänhetens ögon ska bli betraktad och bemött som om du är en alkoholiserad våldtäktsman? Bara för att det finns andra män i din ålder och med din bakgrund som är det?

     Återigen, jag tycker det är viktigt att man tar itu med samhällsproblem, oavsett om det är drunkningsolyckor eller terrorismaktiviteter, men det är viktigt att man gör det på bra sätt.

 • dödar sverige i andra länder blir det död i sverige,så länge hat o död ges blir det värre hat o död i sverige

 • @ osunt
  Och du menar att Islam går ihop med ett sekulärt och demokratiskt samhälle? Kan du då hitta ett sådant i den islamska världen tack.. Inte ens Turkiet uppfyller de kraven. Se den fega islamist-råttan “tt” för bra exempel på deras tolerans.

  Svensk kultur kan såklart förändras men det innebär inte att all förändring skulle vara av godo så börja inte med nåt flum om vad som är svenskt och inte. Om du faktiskt uppskattar ett öppet och demokratisk samhälle som du säger att du gör kommer du bli tvungen att ta striden mot Islam. Inte för någon “svenskhets” skull utan just för att kommande generationer i det här landet -svenskar eller ej- skall SLIPPA växa upp i en teokrati!

  “Four out of 10 British Muslims want sharia law introduced into parts of the country, a survey reveals today.”
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html

  “As many as one in 11 British Muslims agree with and proactively support terrorism, a Government adviser has warned police. Haras Rafiq also told officers at Scotland Yard that up to 20 per cent of the Muslim population ‘sympathise’ with militants, while stopping short of being prepared to ‘blow themselves up’.”

  “With 1.6million Muslims living in the UK, nine per cent is the equivalent of 144,000 people supporting terrorism.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-472791/One-11-British-Muslims-backs-suicide-bombers-says-Brown-aide.html

  @ tt
  Säg det där offentligt istället om du är så tuff. Patetiskta jävla råtta. Åk hem om Sverige suger så mycket. Ingen vill ha er inavlade islamister här ändå.

  • @sunt

   Först ett exempel – världens största muslimska land Indonesien med över 200 miljoner muslimer är både sekulärt och demokratiskt.

   Sen vill jag bara säga att din kommentar till tt är en god anledning till att radera ditt inlägg. Men jag låter det stå kvar eftersom det så tydligt visar att du fungerar på samma låga nivå som en intolerant muslimsk extremist. Det tt skriver tolkar jag som ett typiskt kristet fredsbudskap, dvs att aggressiva handlingar sällan skapar fred (vända andra sidan till). Även om du läser det på ett annat sätt så är ditt uttalande (hot) inget som kännetecknar ett fritt demokratiskt samhälle. Det verkar helt enkelt som om du har mycket mer gemensamt med muslimska extremister än vad du har med mig.

   • Då tolkar du det helt förvridet men allt för att slippa se otrevligheter antar jag… Alla vill såklart väl.

 • Osunt:
  Det kanske är en liten majoritet av muslimerna som är militanta, men det är illa nog! Det räcker att 10(!) av en miljon är det så har vi ett helvete.

  Dessutom så har dessa militanta islamister ett stort stöd hos de “moderata” muslimer. De tycker att det är rätt att straffa nån som kritiserar islam. Det är lika illa som att begå illdåd som att ge dem support!

  Sedan börjar du låta som Sarnecki: “Det är bara pojkstreck.” *stöön*

  Jag drar inte förhastade slutsatser. Vår familj flydde Turkiet på 70-talet då muslimerna gav sig på vår folkgrupp hejdlöst pga Cypernkriget. Vi var kristna och därmed legitima mål. innan dess hade kemalisterna decimerat vår folkgrupp med 1,5 miljoner under första och andra världskriget tillsammans med armenierna.

  Du ska inte komma och prata om dessa frågor för du vet inte ett skit, lille vän. Du har ingen erfarenhet från hot och trakasserier varje dag pga din religiösa tillhörighet.

  Du sitter på din höga PK-häst och har en förutfattad mening om hur islamisterna är. Åk ner till mellanöstern och lev som kristen eller jude så får vi se hur snabbt du ändrar din PK-uppfattning.

  Angående vad islamisten “tt” skriver:
  Han bevisar ju öppet min poäng.
  Det har aldrig handlat om vilka länder som är i Afghanistan och Iraq, utan det handlar helt enkelt om ett heligt krig, jihad, som ska föras mot de otrogna.

  Varför har de militanta islamisterna varit så aktiva innan de båda krigen? Nu har de bara nåt att skylla sin världsomspännande jihad på.

  Hur är det med Filippinerna, Nigeria, Thailand mfl länder där muslimerna vill bryta sig ur landet och bilda islamistiska kalifat. De VILL INTE OCH KAN INTE LEVA sida vid sida av de “otrogna”. Svaret är enkelt:
  Islam ska alltid dominera och underkuva de otrogna.

  Om ni inte vet detta så är det synd om er och era kommande barn och barnbarn. För om utvecklingen står sig kommer de stå under muslimsk överhöghet. Var så säkra på det.

  • Lite fakta:
   Antalet terrorbrott (planerade, förhind­rade samt genomförda) i EU 2007-2009
   Sammanlagt antal: 1316
   Islamistisk: 3, 0,2 %
   Separatistisk: 1166, 88,6 %
   Högerextrem: 5, 0,4 %
   Vänsterextrem: 89, 6,8 %
   Annan/Icke specificerad: 53, 4,0 %

   Källa: The European Union Terrorism and Situation Trend Report 2010

   Men det är klart, detta är väl bara tillrättalagd PK-fakta. Ni stora pojkar som vet hur du verkligen ser ut i världen kan säkert förklara varför de militanta muslimerna som vi har i Europa inte har lyckats skapa ett större helvete än så. Det är kanske upptagna med att föröka sig så att de ska kunna ta över makten i Europa via demokratiska val? Visserligen får jag inte riktigt ihop hur de ska lösa det när de bara utgör ca 100 av 400000 (i Sverige), men det finns nog någon icke-PK-förklaring på det också.

   Jag förstår inte vad din bakgrund i Turkiet har med förhastade slutsatser att göra. Du måste läsa vad jag skriver, lille vän.

   • Lille lille vän!
    Hade du haft minsta kunskap i ämnet hade du begripit vad jag skrev.

    Du kommer med PK-nonsenssiffror som är ordentligt friserade för att hålla uppe den usla fasaden. Det är ungefär lika illa som att presentera BRÅ:s PK-siffror eller Migrationsverkets PK-siffror om vad invandringen verkligen kostar.

    Det jag försökte förklara för dig var att islamister inte vill leva sida vid sida av andra med människor med en annan trosuppfattning än deras. Detta manifesteras ju helt klart i försök till maktövertagande i de länder de förökar (exponentiellt) sig i.

    Den som inte inser detta är en idiot!
    I England vill de ha sharialagar, I sverige likaså.

    • JohnnyS, tack för en underhållande diskussion! Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste ditt senaste (sista..) inlägg. Precis som jag förväntade mig så tar du fram PK-kortet som främsta argument – du är för rolig! Nästa gång jag debatterar med någon fundamentalistisk muslimhatare så ska jag också bemöta alla argument med att de bara är muslimhatarPK och att den som inte förstår det är en idiot! För så är det ju faktiskt!

     Eftersom jag inte tror att vi kommer längre den här gången så avslutar jag den här tråden, men välkommen åter.

 • Läste Uffes krönika. Han har helt rätt. Skrev ett eget inlägg om det. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html

  • Jag läste ditt inlägg. Det tillförde synnerligen lite. Varför upprepa det som Ulf redan skrivit?

 • Detta var också den sista gången jag går in på din usla PK-blogg. Jag mår illa av att läsa nonsensinlägg skrivna av fjuniga vänsteraktivister som drömmer om ett samhälle där Stalin, Pol-Pot, Bin-Laden och andra ljusskygga figurers ideologier ska ha tyngd.

  Den dagen du flyttar från din våning på Vasastan och flyttar till Pakistan, Saudiarabien eller ett för dig annat fritt och demokratiskt land, så lär du förstå vad jag menar.

 • Dear ladies and gentlemen,
  Football is perhaps the most interesting sport
  on our planet, and predicting the final outcome
  of football matches is a complex and complex task.

  When you make soccer predictions, whether it’s for fun or to make a
  profit from betting on the games of fortune, you’ll find that
  there are many soccer analysts on the planet, as well
  as tools in the form of computer programs that can help you.

  in this venture.
  Today I would like to introduce you to our successful analytical approach to football
  predictions: we use a program that gives full information about future
  matches based on the ELO rating system, which also provides information on the performance of the ELO rating,
  and also allows to perform Asian handicap tests, as well as computer simulation of the future match to see the change in the ability to perform the ELO ratings, as well as in the ELO ratings themselves and more and more valuable indicative of
  the outcome of the match objective parameters.

  As you can see, we are talking about professional soccer predictions that take into account various factors that could
  be predicted in advance.
  We offer you a training course using the above mentioned program, the end result of which will be a
  great development of your analytical abilities regarding football matches.
  For more information and to see evidence of the success
  of our analytical football approach please visit:
  sport.toxylact.com
  We claim that our analytical approach is currently leading in the world
  of football predictions and because it allows to successfully analyze not only football matches, but basketball matches,
  hockey matches and more sports!
  With respect
  Dimitar Kehaiov MD
  Bourgas
  Bulgaria

Leave a Reply