Dagens scoop, eller Region Skåne gör det igen.

tidningarna har man de senaste dagarna har man kunnat läsa att rgion Skåne ska sälja vårdlokaler för 101 miljoner. Då dessa är bokförda för 21 miljoner blir det ju en resultatförbättring på 80 miljoner till regionens hårt ansträngda ekonomi.

Oppositionen har såklart kritiserat utförsäljningen och av nyfikenhet (alla har vi våra olika böjelser) så började jag leta efter dokument där affären beskrivs, och hittade detta beslutsförslag.

Tyvärr finns där inte mycket ekonomisk information, mer än att hyrorna för primärvården kommer att vara oförändrade i samtliga fall, i alla fall de närmsta åren. Detta säger ju inget om det är ekonomiskt vettigt att genomföra affären.

Den största affären i detta paket är försäljningen av fastigheten som inhyser vårdcentralen Måsen i Lund. Denna affär betingar ett värde av 35 000 000. Köpare är ett för mig tidigare okänt bolag som vi kan kalla för ”L AB”. Med lite hederligt grävande så hittar vi då följande om bolaget.

En snabb koll på ”L AB” visar att det är ett bolag bildat 2012 och som inte har lämnat in någon årsredovisning ännu. I styrelsen för bolaget sitter tre personer, vi kan kalla dem för ”J”, ”O” och ”A”. Det visar sig att ”J” driver ett, som det verkar, framgångsrikt bolag i textilbranschen. ”A” sitter bland annat i styrelsen för ett fastighetsbolag som har blivit avregistrerat för F-skatt pga ”bristande betalning/redovisning”.

En sökning på den tredje styrelsemedlemmen ”O” ger bland annat följande artikel. I artikeln beskrivs ”O” som ”nolltaxerare med mångmiljonskulder”. Fastigheten som ”O” äger och som beskrivs i artikeln kallas för ”skandalhus” och tvingades att utrymmas pga brister i brandsäkerheten.

Bolaget ”L AB” som snart alltså kan vara ägare till fastigheten där vårdcentralen Måsen finns har en c/o-adress som går till ett av ”O”s bolag.

Visst kan det vara så att Region Skåne har gjort en ordentlig bakgrundskontroll och att ”O” numera är en exemplarisk fastighetsägare. Men något får mig att tvivla att så är fallet…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Response to “Dagens scoop, eller Region Skåne gör det igen.”


  • Vad ska man säga än att förfäras hur politiker förskingad allmän egendom, helt i linje med Alliansen politik, först skolor och sjukhus, sen vårdcentraler och apotek för att sen toppa mev Svenska Bilprovning. Allt för den fria konkurrensens skull och den så älskade marknaden och valfriheten.

Leave a Reply