Tag Archive for 'Kopimistsamfund'

Muhammedfilmen: så här borde den sett ut

Det är tråkigt att se hur religion har en tendens att ta fram de sämsta sidorna i människan. Världens konflikthärdar saknar sällan en religiös komponent.

Muhammedfilmen är inte mycket att hänga i julgranen. Påminner mest om en skolpjäs med lite bättre digitala effekter. Helt enkelt inte värd den uppmärksamhet den fått. Precis som i kristendomen (och alla andra religioner) finns det en hel del i Islam man kan ifrågasätta. Inte minst de konservativa bokstavstrogna tolkningar som vägrar ta in att världen har utvecklats sedan religionens uppkomst.

Eftersom det finns så mycket tveksamheter i religioners etik, moral och logik så saknas det inte möjligheter att göra en intelligent film som ifrågasätter islam på ett snyggt sätt.  Filmen nedan är ett exempel där Jesus får sina fiskar varma. Inte så pjåkigt och betydligt bättre religionskritik än den tråkiga Muhammedfilmen. Sam Basil, gör om och gör rätt!

Fast tyvärr så är det ju inte alltid kvalitet som ger mest uppmärksamhet..

I Sverige är det lätt att glömma bort att det fortfarande finns en hel del kristna som lever med en religiös världsbild som hade passat bättre på 1800-talet. En snabb sökning gav mig en bild av en tankevärld som borde dött ut för länge sen.

Tacka vet jag kopimistsamfundet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...