Muhammedfilmen: så här borde den sett ut

Det är tråkigt att se hur religion har en tendens att ta fram de sämsta sidorna i människan. Världens konflikthärdar saknar sällan en religiös komponent.

Muhammedfilmen är inte mycket att hänga i julgranen. Påminner mest om en skolpjäs med lite bättre digitala effekter. Helt enkelt inte värd den uppmärksamhet den fått. Precis som i kristendomen (och alla andra religioner) finns det en hel del i Islam man kan ifrågasätta. Inte minst de konservativa bokstavstrogna tolkningar som vägrar ta in att världen har utvecklats sedan religionens uppkomst.

Eftersom det finns så mycket tveksamheter i religioners etik, moral och logik så saknas det inte möjligheter att göra en intelligent film som ifrågasätter islam på ett snyggt sätt.  Filmen nedan är ett exempel där Jesus får sina fiskar varma. Inte så pjåkigt och betydligt bättre religionskritik än den tråkiga Muhammedfilmen. Sam Basil, gör om och gör rätt!

Fast tyvärr så är det ju inte alltid kvalitet som ger mest uppmärksamhet..

I Sverige är det lätt att glömma bort att det fortfarande finns en hel del kristna som lever med en religiös världsbild som hade passat bättre på 1800-talet. En snabb sökning gav mig en bild av en tankevärld som borde dött ut för länge sen.

Tacka vet jag kopimistsamfundet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Responses to “Muhammedfilmen: så här borde den sett ut”


 • Ganska förutsägbart att en vänsterextremist som du skulle försvara militant islam och hetsa mot kristna. Hoppas din blog självdör snarast, innan någon stackare går på din propaganda!

 • Kan du inte läsa eller har du bara svårt att förstå? Jag säger bara att det finns bättre sätt att kritisera islam och ger sedan ett exempel på hur det skulle kunna gjorts.

  Precis som kristendom så kryllar islam av bristande logik och en moral och etik som inte hör hemma i vår moderna värld, därför finns det all anledning att kritisera islam på ett mer seriöst sätt än vad som gjorts i Muhammedfilmen.

 • I don’t get it..

 • Du tog bort en kommentar första dagen som pekade lite på hur du och dina islamistvurmande vänstervänner fungerar:
  Ni vågar aldrig ge er på islam för då finns kanske risken att ni blir attackerade, antingen av era egna vänstervänner eller rent av islamister som inte tolererar “religionskritik”.

  I vilket fall så är du en feg och ynklig människa som inte vågar “kritisera” islam som du gladeligen och onyanserat gör med kristendomen.

  • Ricky, anledningen till att jag tog bort kommentaren berodde uteslutande på språkbruket.

   Sen kan jag konstatera att varken du eller den som skrev den borttagna kommentaren inte förstod mitt enkla budskap. Kan det egentligen sägas mycket tydligare? Jag tycker att islam ska kritiseras precis lika mycket som kristendom kritiseras. Eftersom det finns så många anledningar till kritik så kan man dessutom göra det på ett mer seriöst sätt än i Muhammedfilmen.

 • Heja osunt!

  Religion i alla varianter är villfarelse, vidskepelse och en styggelse som inte bör ha någon plats i vår någorlunda moderna värld.

 • Osunt; men gör det då! Var en man och kritisera islam då!
  Gör det då på ett “seriöst sätt”. Vad väntar du på?
  Detta är så typiskt er flumvänster typer, ni är så snabba med att hoppa på kristendomen men kryper för islam. Ni är så fega när det gäller islam.

  Janne,
  du som antagligen är en ateist-vänster-feminist-tramsperson, vad gjorde ateisterna Hitler, Stalin, Kim Jong, Mao och Pol Pot? Jo, de mördade mer än 200 miljoner människor pga sin ateistiska övertygelse.

  Du är en pajas som borde läsa på innan du öppnar din mun.

  • Huvudteman för den här bloggen är energi, miljö och ekonomi. Därför skriver jag inte så mycket om religion, men om du gör en sökning på bloggen så upptäcker du att jag har kritiserat islam på ett seriöst sätt tidigare. Bla kan du läsa att det finns överraskande många kopplingar mellan islamism och högerextrimism.

   Om du ser på religionerna i sig så är skillnaden mellan islam och kristendom ganska liten. Genom historien har de båda orsakat mycket lidande och bygger på värderingar som inte hör hemma i en modern värld.

   När det gäller integrationen i ett modernt samhälle så har kristendomen blivit betydligt mer sekulariserad och mer utbredd i utvecklade delar av världen. I praktiken är därför genomsnittskristendomen att föredra. Det som behövs är en sekulariserad islam.

   På tal om vänsterflum så kan vi ju konstatera att vänstern (tex arbetarrörelsen) har haft en betydande roll i arbetet med att plocka ner den kristna makten från sina höga pelare och därmed drivit fram en sekulariserad kristendom. Även i flera mellösternländer är det vänstern som genom åren har drivit kampen mot den religiösa makten.

 • wonderful issues altogether, you just gained a new reader.
  What might you suggest about your publish that you made some
  days ago? Any sure?จัดอันดับ 10 สนามฟุตบอล

Leave a Reply