I det senaste numret av Effekt är det tema köttkonsumtion. Passa förresten på att ge bort en prenumeration i julklapp (jag förutsätter att du som läsare redan prenumererar)!
Eftersom jag har skrivit några inlägg om köttkonsumtion tidigare så blev jag inspirerad till att lyfta fram dem på nytt. Återvinning är ju aldrig fel.
- om köttkonsumtionens utveckling i Sverige och världen
- hur stark kulturens påverkan är på konsumtionen med de intressanta exemplen Kina och Indien som illustration
- fakta om hur resurskrävande köttproduktion är
- om de spirande initiativen för att förändra
- de starka krafter som av framförallt hälsoskäl propagerar för köttbaserade dieter
- hur lätt det är att fastna i en tankemodell och inte se helheten (nej, jag kastar aldrig sten i glashus..)
- paralleller mellan fett- och klimatdebatten
“Logik, Hallå, var finns du?” handlar om:
exempel på och varför det finns så mycket bristande logik just när det handlar om övergripande förändringar som ställer den invanda verkligheten upp och ner
“Mer kött ger sämre omdöme” handlar om:
ett försök att lobba för bibehållen köttkonsumtion med följande logik: En polack i energibranschen (ca 95 % kolbaserad elproduktion i Polen) uttalar: ”Att allmänt minska sin elkonsumtion behöver inte bidra till en hållbar utveckling. Mer fokus behöver läggas på vilken typ av el som konsumeras.”
“LCHF och Katrin Zytomierska” handlar om:
en personlig aha-upplevelse. LCHF-kulten har satt myror i huvudet på mig, men tack vare Katrin Zytomierska har jag lyckats komma till insikt.
0 Responses to “Köttåtervinning”