Stolt svensk!

Nedanstående bild är hämtad från World Value Surveys. Den säger en hel del om världen. Dessutom blir man som svensk lite stolt att vi trots allt har kommit en bra bit på väg!

natsex

Nativism = är det rimligt att prioritera jobb till infödda före invandrade

Sexism = är det rimligt att prioritera jobb till män före kvinnor

 

Diagrammet hittade jag på bloggen Hållplats Hådén.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Stolt svensk!”


  • Denna skulle alla rabiata feminister se som anser att allt i svenska samhället är emot dom. Jämställdhet är en självklarhet och det är jag övertygad om att 95% av alla Svenskar tycker och dom som inte tycker detta idag kommer aldrig få interlekt nog att ändra sig. Men det finns systematiska orättvisor fortfarande men dessa kommer från andra mekanismer än sexism. Och att inte dömma efter ursprung där har vi en bit kvar tyvärr den nöten är svårare då vi har rester från flockmentaliteten i vår reptilhjärna. Så länge vi har det bra ställt kommer det ligga på hyfsad nivå men när ekonomiska krisen kommer så kommer rasismen att öka dramatiskt eftersom en majoritet av folk tenderar till att inte tänka längre än näsan räcker, sorgligt men sant.

  • Håller med om att den ojämlikhet som finns kvar inte är baserad på sexism. Förmodligen också därför som den biten är extra svår att knäcka. Alla vill väl, men helt plötsligt blir det ojämlikt av sig själv, trots de bästa intentionerna.

    Även om det finns en del kvar att göra så skadar det inte att konstatera att vi faktiskt nått relativt långt. Stolt, men inte nöjd (som Pär Nuder uttryckte sig)! Fast det gäller också att se upp så vi inte blir fat cats. På miljö och energifronten finns det tex alltför mycket självgodhet och tillbakablickande till historiska framgångar.

Leave a Reply