Tag Archive for 'Ewa Björling'

Handelsministern om hur man stoppar huvudet i sanden

Handelsminister Ewa Björling har skrivit ett inlägg i Sydsvenskan där hon hyllar den svenska turismnäringen som har dragit in rekordhöga exportintäkter (mer än järn och stålexport) och menar att vi ska “sälja upplevelsen av den svenska skogen och vildmarken” för att säkra vår framtida välfärd.

Internationell turism är absolut inte en framtidsbransch om man tar hänsyn till klimatet och begränsade energiresurser, men det är inte precis unikt för Ewa Björling att göra den felkopplingen.

Det som utmärker Ewa Björling är att hon visar upp en fascinerande förmåga att stoppa huvudet i sanden – och njuta av det!

Så här skriver hon: “Även om klimatfrågan i allra högsta grad bör genomsyra vårt leverne kan detta inte helt sätta bromsklossar för [sic] viktiga framtidssektorer som turism- och besöksnäringen. Därför tycker jag att både utländska besökare i Sverige och svenska turister utomlands med gott samvete ska fortsätta njuta av sina semestrar.”

Hon konstaterar alltså helt enkelt att klimatfrågan är viktig, men om den på något sätt skulle riskera att påverka vår livsstil så är det bättre att skita i den.

Skönt när politiker har så pass tunn PK-fernissa att det blir tydligt hur de verkligen resonerar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...