Framtidsbilen Zbee

zbee-indonesiaSorry alla framtidsdrömmare, men det ser mörkt ut för både flygande och atomdriven privat personbilstransport. Om det inte dyker upp några svarta svanar som välter upp och ner på resurstillgången i världen så pekar trenden på betydligt resurssnålare alternativ. Även mycket resurssnålare än dagens energislukande elbilsmonster som ska accelerera och transportera en massa som lätt är tio gånger tyngre än det som ska transporteras.

Jag har skrivit om fordonsutmaningen i tidigare inlägg och bland annat lyft fram ett betydligt mer trovärdigt alternativ – Zbee. Med 150 kg fordon får du en effektivitet, inte minst när du inkluderar den ofta förbisedda resursåtgången vid produktion, som gör dagens personbilar till dinosaurier.

Därför är det kul att Clean Motion som tillverkar Zbee har haft framgångar med marknadsföring i Indonesien, där man nu ska testa fordonet under hösten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Responses to “Framtidsbilen Zbee”


 • Vad tror du om http://www.zeromotorcycles.com/ ? Tuvärr är det ju lite kallt i Sverige under vintern…

 • Vi ligger efter när det gäller el på två hjul. I tex Shanghai är de flesta moppar och liknande fordon redan eldrivna. Där kan man å andra sidan köpa en elmoppe för några tusenlappar. Zero MC är ju en aning dyrare..

  Det är ju som sagt lite kallt i Sverige, men i södra Europa är jag övertygad om att elmoppar/motorcyklar (som ju är bruksfordon på ett helt annat sätt) ganska snart kommer att vara det självklara valet. Elkraften kommer till sin rätt på ett helt annat sätt (pris och räckvidd..) när den inte behöver släpa på så mycket dödvikt.

 • Tack Sara! Kul att du uppmärksammat Zbee.

  @Örjan, jodå Zbee är både stabil och krocksäker. Version 3 som nu gått i fullskalig produktion, är tom mer stabil än den du ser sladda runt i snön i Östersund på Youtube, vilken är ver 2 (prototyp).

  Alla är välkomna att provköra i Lerum alt i Trollhättan.
  Kontakta gärna mig om ni vill veta mer.

  Mvh Jenny

  Jenny Stenbeck
  Marknad och Kommunikationschef
  Clean Motion
  jenny@cleanmotion.se

 • Ojdå, ibland går det snabbt. Såg precis att jag inte alls vet vem av er på osunt som skrivit och att det definitivt inte var en “Sara”. 🙂 Ber om ursäkt för detta.

  //Jenny

Leave a Reply