Konspiratoriska klimatförnekande teknikoptimister

Ok, det här inlägget är förmodligen inget större bidrag till mänskligheten, men ändå.

Jag skrev en text om bla klimatförnekare och att deras argument inte alltid är så väl förankrade, så när jag läste följande kommentarsdialog kände jag att det var en så bra illustration till detta att jag inte kunde låta bli..

Kommentar till tidigare kommentar:

Det är några skillnader mot tidigare.
Internet håller på att bygga internationella grupper som blir allt starkare och inte går att styra (hoppas att inte Wikileaksnubben ger storebror makt att stoppa Internet… det går om man vill och alla länders ledare är överens, jag kan inte tänka mig något lands ledare som inte vill kunna styra Internet). Dessutom har vi en teknikutveckling som gör att snart alla resursstarka människor kan leva utan samhället.
Skapar du allt du behöver själv, behöver du ingen inkomst och då finns ingen resursöverföring som politiker kan öka sin makt med.

Ett bra ex. är den svenska energipolitiken, som kostar medborgarna skjortan och lär dem att de ska hänga med och bygga egna energiöar så fort det går.

Svar på ovanstående kommentar:

”Dessutom har vi en teknikutveckling som gör att snart alla resursstarka människor kan leva utan samhället.”
Ja, det är precis så jag också tänker! Speciellt om vi gör gemensam sak! Och likadant med energin!

Jag har läst att Nicholas Tessla hade kommit på ett sätt att plugga in på jordmagnetismen och på så sätt få fri energi. Han ville att folket skulle få detta gratis. Han stoppades av bank-eliten, som naturligtvis inte var lika begeistrade!

En man på US patentverk sade att det finns över 4000 hemligstämplade patent på olika billiga och avancerade tekniker. Stämmer det så finns det mycket att fundera på..


Snacka om konspiratoriskt lagda teknikoptimister! Skönt att tro att lösningarna på energiutmaningarna bara ligger i en byrålåda och väntar på att en frihetssträvande samhällsrevolution ska stoppa de onda storföretagen / myndigheter / valfri elit att hålla tillbaka den lilla människan! Klart att man då får ett lite annat perspektiv på peak oil, klimatet och inte minst vindkraft!

För lite rim och reson i klimatfrågan rekommenderas Uppsalainitiativet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 Responses to “Konspiratoriska klimatförnekande teknikoptimister”


  • No Comments

Leave a Reply